Нашата Зелена Инициатива

Ние от Cookit.bg вярваме, че ангажираността към природата е отговорност на всеки от нас.

Твоят Cookit с по-малко пластмаса, крачка към промяната за по-чиста планета!

Още от създаването на компанията се стараем да намалим използването на пластмаса и еднократни опаковки до абсолютен минимум. Ние не опаковаме отделните зеленчуци във фолио и ги поставяме в кутията директно, когато е възможно.

tomato
mixed-spices
mushrooms

През 2019 премахнахме пластмасовите кутии за чери домати и гъбите. Някои продукти, като сосове, пасти, пюрета и подправки, които ще се смесят заедно в дадена рецепта пристигат при вас вече смесени в единична опаковка.

box-open-cous-cous
soup-box

За жалост обаче, услугата ни няма как да съществува без наличието на еднократни опаковки и въпросът как да ги премахнем ни притесняваше от доста време.

ВМЕСТО ДА СЕ ОПИТВАМЕ ДА ВИ ОТКАЖЕМ ОТ УДОБСТВОТО, КОЕТО ПРЕДЛАГАТ ЕДНОКРАТНИТЕ ОПАКОВКИ, НИЕ РЕШИХМЕ ДА ГИ ЗАМЕНИМ С КОМПОСТИРУЕМ ЕКВИВАЛЕНТ. НИКОЙ НЕ ГУБИ НИЩО, А ВСИЧКИ ПОЛУЧАВАМЕ ПО-ЧИСТА ПРИРОДА.

Какво означава това?

Вече по-голямата част от пластмасовите опаковки в твоята Cookit кутия са заменени с такива от компостируем материал. След като ги използваш и сготвиш, можеш директно да ги хвърлиш в коша с отпадъци и те ще се разградят в рамките на три месеца. 

Как е възможно?

Опаковките, които вече използваме са изцяло направени от биопластмаса от царевица. Изхвърлени на боклука те се разграждат напълно в период от 8-12 седмици.

Виж повече за компостируемите ни опаковки тук: biopak.bg

Твоята роля

Компонентите от кутията, които не можем да заменим за момента са гел охладителя, термоплика и шишенцата за течности. В тази връзка, започнахме да доставяме без термоплик, когато доставката е до дома в София (използваме термобоксове в автомобилите ни за разнос). Термопликове ще се използват само когато доставката е до офис и кутията не може да бъде съхранявана в хладилник за продължително време. 

ПРИКАНВАМЕ ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ НАШИ КЛИЕНТИ: СЛЕД КАТО СГОТВИШ СВОЯТА РЕЦЕПТА, ЗАПАЗИ ТЕРМОПЛИКА И ГЕЛ ОХЛАДИТЕЛЯ И НИ ГО ВЪРНИ ПРИ СЛЕДВАЩА ПОРЪЧКА. ОТКАЖИ СЕ ОТ ТЕРМОПЛИКА, АКО ДОСТАВКАТА Е ДО ТВОЯТ ДОМ И МОЖЕШ ДА СЪХРАНИШ КУТИЯТА В ХЛАДИЛНИК ИЛИ ДА Я СГОТВИШ. БЪДИ ЧАСТ ОТ ПРОМЯНАТА.

Ако това звучи прекалено ангажиращо, запази ги за себе си. Те могат да бъдат използвани многократно и да ти послужат при пътуване или пикник. 

Ако имаш вкъщи някоя от течностите (предимно зехтин, вино и соев сос) можеш да се откажеш от малките пластмасови шишенца, а ние ще ти изпратим точния грамаж за твоята рецепта.

gif-cookit
Ако имаш зехтин, вино и соев сос вкъщи, можеш да се откажеш от тях.
Ако имаш зехтин, вино и соев сос вкъщи, можеш да се откажеш от тях.
box-assemble

Cookit.bg доставя пресни, перфектно оразмерени съставки, за да имаш точно това, което ти е нужно за дадена рецепта. Това намалява разхищаването на храна и изхвърлянето на наполовина празни опаковки и остатъци, които не можеш да употребиш в дадена рецепта.

Ако имаш още въпроси относно кутията и опаковката, в които пристига твоят Cookit – пиши ни във Facebook, ще се радваме да отговорим!

По-вкусно е когато готвиш ти!

Екипът на Cookit.bg

Това е, сега остава само да сготвиш вкусно.

0

Въведи текст и натисни Enter за търсене