Cookit tips
Всяко ястие ще е по-вкусно, когато знаеш повече за приготвянето му. Съвети за готвене от професионалисти за виртуози в домашната кухня.
Съвет за готвене от нас. За перфектно приготвяне на рецептата ни с телешко бон филе (или което и да е друго телешко филе) е важно да запечаташ месото. Става за много кратко в наистина добре загрят тиган на средно висока температура. Довърши го във фурната според предпочитанията си – rare, medium или well done.
За да не се разпадат и да бъдат перфектно сварени, водата трябва да е добре подсолена и да ври съвсем леко.
То е много крехко и се готви доста бързо. За да не му позволиш да изсъхне, трябва да готвиш в много добре загрят тиган.
Зърната трябва да се отделят. Тайната е в търпението – нека оризът поема бавно и спокойно необходимата му течност за да набъбне и омекне.
Действай докато картофите са още топли след сваряването – добавяш маслото и сметаната, и мачкаш – толкова е лесно.
След изпичане е добре да се остави да почине за няколко минути. Така соковете в него ще се разпределят равномерно и ще остане сочно.
Продуктите, рецептата и съветите за готвене са от нас. От теб – перфектното приготвяне.
След като ги запариш за кратко, спри процеса на готвене и ги постави в купа с ледена вода.
Готви в добре загрят тиган за кратко. Така ще имат отличен цвят и ще останат сочни.
Перфектно сготвена паста. За да стане такава, ще трябва да я отцедиш от врящата вода докато все още е една идея по-твърда. След това я довършваш в тигана с малко от водата, в която се е варила.
За да постигнеш това стъпките са две. Първо запечатваш рибата в горещ тиган за много кратко. После я довършваш в загрята фурна за 8-10 минути.
Трябва ти малко повече търпение и три прости техники – запечатване на тиган за цвят, засушаване във фурната за мекота и глазиране за вкус и красота.
Изисква се добра организация и точно количество олио за пържене, загрято на не твърде висока температура. За да ти е по-лесно, можеш да оваляш всички парчетата пиле преди самото пържене, за да имаш достатъчно време да се концентрираш в златистия цвят, който трябва да хванат в мазнината.
Избери си рецепта и се увери, че можеш да готвиш.