Cookit tips

Всяко ястие ще е по-вкусно, когато знаеш повече за приготвянето му. Съвети за готвене от професионалисти за виртуози в домашната кухня.

Съвети за готвене на перфектно приготвено ястие с телешко бон филе.

Cookit съвети за готвене от професионалисти за виртуози в домашната кухня

Съвет за готвене от нас. За перфектно приготвяне на рецептата ни с телешко бон филе (или което и да е друго телешко филе) е важно да запечаташ месото. Става за много кратко в наистина добре загрят тиган на средно висока температура. Довърши го във фурната според предпочитанията си – rare, medium или well done.

Тънкости и съвети за готвене на варени картофи

За да не се разпадат и да бъдат перфектно сварени, водата трябва да е добре подсолена и да ври съвсем леко.

Съвети за готвене на сочно свинско контра филе

То е много крехко и се готви доста бързо. За да не му позволиш да изсъхне, трябва да готвиш в много добре загрят тиган.

Съвети за готвене на перфектен жасминови ориз

Зърната трябва да се отделят. Тайната е в търпението – нека оризът поема бавно и спокойно необходимата му течност за да набъбне и омекне.

Съвети за готвене на пухкаво и меко картофеното пюре

Действай докато картофите са още топли след сваряването – добавяш маслото и сметаната, и мачкаш – толкова е лесно.

Как да постигнеш по-добър вкус или съвети за готвене на телешко кюфте

След изпичане е добре да се остави да почине за няколко минути. Така  соковете в него ще се разпределят равномерно и ще остане сочно.

Продуктите, рецептата и съветите за готвене са от нас. От теб – перфектното приготвяне.

Как да останат хрупкави аспержите?

След като ги запариш за кратко, спри процеса на готвене и ги постави в купа с ледена вода.

Как да получим сочно филе от лаврак?

Готви в добре загрят тиган за кратко. Така ще имат отличен цвят и ще останат сочни.

Какво е Аl dente?

Перфектно сготвена паста. За да стане такава, ще трябва да я отцедиш от врящата вода докато все още е една идея по-твърда. След това я довършваш в тигана с малко от водата, в която се е варила.

Хрупкава сьомга отвън и сочна отвътре?

За да постигнеш това стъпките са две. Първо запечатваш рибата в горещ тиган за много кратко. После я довършваш в загрята фурна за 8-10 минути.

За крехки свински ребра.

Трябва ти малко повече търпение и три прости техники – запечатване на тиган за цвят, засушаване във фурната за мекота и глазиране за вкус и красота.

Идеално панирано пилешко месо.

Изисква се добра организация и точно количество олио за пържене, загрято на не твърде висока температура. За да ти е по-лесно, можеш да оваляш всички парчетата пиле преди самото пържене, за да имаш достатъчно време да се концентрираш в златистия цвят, който трябва да хванат в мазнината.

Избери си рецепта и се увери, че можеш да готвиш.

0

Start typing and press Enter to search